WordPress-integratie

GMC kan heel goed als stand-alone-applicatie op je webserver draaien, maar het wordt aangeraden om de applicatie naast WordPress te installeren. Je kunt dan makkelijk mooie pagina’s maken voor je deelnemers, die je gewoon via de GMC-app kunt tonen. De pagina’s maak je “privé” in WordPress, zodat bezoekers van je website niet per ongeluk op jouw trainingspagina’s terecht komen. Alleen deelnemers die ingelogd zijn in GMC, en die ingeschreven staan voor de betreffende training, kunnen de pagina’s zien.

WordPress integratie van training

WordPress integratie van training

De pagina’s die bij je training horen, registreer je in GMC. Die geeft jou de links die je in de pagina’s kunt opnemen om van de ene naar de andere pagina te gaan. Daarmee blijft de deelnemer gegarandeerd binnen GMC.

Je geeft aan welke van de pagina’s van je training de hoofdpagina is. Als de deelnemer inlogt, wordt hij/zij op het Home-scherm doorverwezen naar die pagina. Dat is de “landingspagina” van je training.

Voorbeeld trainingsdag 1

Technisch


Nadat je een pagina in WordPress hebt aangemaakt (met zichtbaarheid “privé”) geeft WordPress je een slug. Die slug plak je in het betreffende veld in GMC. Vanaf dat moment kan je de pagina gebruiken voor de training.

GMC gebruikt de REST API van WordPress om beveiligd de pagina’s op te halen. Om GMC samen te laten werken met jouw WordPress-website is het volgende nodig:

  • de plugin “JWT Authentication for WP-API” moet geïnstalleerd worden;
  • een eigen gebruiker, bijv. “gmc”, met een eigen wachtwoord en de rol van Beheerder, wordt zeer dringend aangeraden;
  • mogelijk moet er een uitbreiding aan het .htaccess-bestand worden geschreven.

GMC haalt alleen pagina’s op die als “Privé” aangemerkt zijn in WordPress (anders zou je evengoed een gewone link kunnen gebruiken).