Deelnemers en groepen

Om je deelnemers toegang te geven tot de leeromgeving, zul je ze in moeten voeren in de deelnemerslijst.

Je maakt één of meerdere groepen deelnemers aan. Als je een sessie gaat plannen, kies je de juiste groep aan wie je die trainingsessie gaat geven.

Deelnemers kunnen eventueel in meerdere groepen zitten.

Als je een deelnemer (naam en email-adres) aangemaakt hebt, verschijnt er een wachtwoord in de lijst. Er is voor gekozen om jou de wachtwoorden in leesbare tekst te tonen. Je kunt het wachtwoord dan per email of bijvoorbeeld per Whatsapp aan de deelnemer sturen.

Het alternatief zou zijn dat de deelnemer door een procedure heen moet waarin het email-adres geverifieerd wordt via een email met daarin een link. Veel mensen die niet heel ICT-onderlegd zijn, haken dan al af. Het is lastig die procedure uit te leggen. Makkelijker is: ga naar dit adres, vul je emailadres en dit wachtwoord in.

Wat je precies bij “naam” invult is niet heel relevant: het systeem maakt geen onderscheid tussen voornamen, achternamen, tussenvoegsels en titels.


Home-page voor de deelnemerDe deelnemer ziet, na inloggen, deze pagina. Voor elke training waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, verschijnt er een lijst met sessies (met datum, tijd en plaats), en een knop waarmee de deelnemer op de informatiepagina over de training komt.


Overzicht deelnemers voor de trainerOverzicht groepen per opdracht